Рекорден брой желаещи да станат учители са кандидатствали до момента за

...
Рекорден брой желаещи да станат учители са кандидатствали до момента за
Коментари Харесай

Повишава се интересът към учителската професия

Рекорден брой искащи да станат учители са кандидатствали досега за програмата за професионално и лидерско развиване на фондация “Заедно в час ”. От септември до днес интерес към програмата са показали повече от 3000 души, което е доста покачване спрямо предходните години. 

Кандидатстването за актуалната година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg. 

" Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Организацията търси, образова и развива способни и стимулирани експерти от разнообразни сфери, които да работят дълготрайно за позитивна смяна на образованието в България.

Най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час ” има от страна на завършващи студенти и експерти с опит сред 5-10 години. Най-много кандидатстващи има от областите София и Пловдив. Следвани от Варна и Бургас, където се вижда най-голямо повишаване на претендентите спрямо минали години. “От диалозите с претендентите виждаме, че от ден на ден хора осъзнават основната роля на образованието освен за своя персонален триумф, само че и за подобряването на средата и развиването обществото и стопанската система в страната. Програмата на “Заедно в час ” притегля претендентите с опцията да работят точно за тази концепция, само че също да получат и по този начин нужната поддръжка, модерни образования и менторство в първите стъпки в тази виновна и доста предизвикателна професионална сфера, ” споделя Нели Кочева, началник на екипа по банкет на нови участници.

Всички претенденти за програмата на “Заедно в час ” минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата. Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност - утвърдените участници получават такава в границите на програмата. Необходими са приключена най-малко бакалавърска степен до 1 септември 2020 година, предпочитание за работа с възпитаници, които имат потребност от повече поддръжка, и подготвеност за работа като учител на цялостен работен ден за интервал от две години. 

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА

Участниците в програмата на “Заедно в час ” получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, финансови тласъци, професионални контакти и мощни другарства.

Обучителната стратегия на “Заедно в час ” е особено създадена за дейно преподаване с фокус върху потребностите на ученика и включва способи, които оказват помощ на всички възпитаници да напредват, без значение от първичното им равнище. Обученията употребяват потвърдили се просветителни модели и се приспособява по отношение на подтекста в България, както и въз основата на 10-годишния опит на “Заедно в час ”. 

НОВИ РЕГИОНИ

От идната образователна година “Заедно в час ” уголемява обсега си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в учебни заведения сътрудници на “Заедно в час ” в 20 области - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в регионите зависи от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата. 

“Заедно в час ” е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България ” и е част от интернационалната мрежа Teach for All на организации, които работят против неравенството в образованието допълнително от 50 страни по целия свят. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР